Aplicația OpenVote.ro a fost acceptată în programul Google Ad Grants

Aplicația OpenVote a fost acceptată în programul Google Ad Grants dedicat organizațiilor non-profit și, începand de astăzi, primește un grant de 10.000 $ pe lună pentru promovare în rețeaua Google AdWords™.

Designul aplicației OpenVote a fost realizat de Theodor Marcu și Ștefan Gergely, doi tineri care isi propun sa aduca transparența și tehnologiile digitale în procesul electoral din Romania.

“În ziua alegerilor, posesorii aplicaţiei vor avea la dispoziţie o hartă cu toate zonele din Bucureşti, din Romania și din diaspora unde au fost semnalate nereguli. Momentan, aplicaţia a pimit un feedback pozitiv la lansarea oficială de la Romanian US Alumni Association” a declarat Theodor Marcu, designerul aplicației OpenVote.

Guvernanța aplicației și portalului OpenVote este asigurată de un consorțiu deschis al societății civile,din care fac parte organizații precum Institutul pentru Politici Publice, Centrul de Resurse pentru Societatea Civilă sau Romanian US Alumni Association. Orice organizație non-profit se poate alătura inițiativei.

Aplicația openvote.ro este gratuită și poate fi descărcată atât pe platforma Google Play cât și pe Apple App Store.